به گزارش خبرنگار مهر، یکشنبه این هفته بود که رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در آئین اختتامیه دومین دوره رویداد ملی ستاپ از ضرورت ایجاد تحول در ناظم آموزشی کشور سخن گفت.
صحرایی به این موضوع تاکید کرده بود که اگر برای انسانها در سنین کودکی هزینه کنیم؛ از بسیاری هزینههای هنگفت برای افراد در سنین سالمندی صرفه جویی کردهایم.
او به این مثال اشاره کرد که اگر کودک در سنین زیر هفت سال در کودکستان بهداشت و اصول صحیح تغذیه را فرا بگیرد؛ در سنین بالاتر به دیابت و مشکلات دهان و دندان مبتلا نمیشود و یا اگر مهارتی کسب کند در بزرگسالی نیازی به تحمل رنج بیکاری ندارد.
صحرایی با اشاره به اینکه در همه دنیا شیوه هزینه کرد متفاوت است؛ گفت: هرچه در سن پایین هزینه کنیم کارایی بیشتری دارد در حالی که ما در ایران برعکس عمل میکنیم هرچه سن بالا میرود بیشتر به سنین بالا توجه میکنیم. امروز به افراد در سنین بالا برای بیکاری یا بیماریها هزینه پرداخت میکنیم در حالی که در مدرسه میتوانستیم با یک دهم آن هزینه به موضوع مهارت آموزی و سلامت و بهداشت توجه کنیم تا اصلاً مشکلات بزرگسالی را نداشته باشیم.
صحرایی گفت: بسیاری از آموزشها را باید به کودکان قبل از سن هفت سالگی ارائه کنیم. زمینه چنین تحولی در دولت رئیسی وجود دارد؛ ما باید آموزش را از ۴ سالگی شروع کنیم و دیپلم را در ۱۵ سالگی بدهیم و فرد در ۱۸ سالگی لیسانس بگیرد.
واکنش افکار عمومی به سخنان صحرایی
پس از انتشار این سخنان صحرایی در رسانهها، افکار عمومی به این سخنان واکنش نشان دادند. عدهای با تأیید سخنان وزیر بر اهمیت آموزش کودکان زیر هفت سال تاکید کردند و عدهای دیگر صحرایی و وزارت آموزش و پرورش را به ابداع شیوههای غلط آموزشی و اظهارنظرهای نسنجیده و غلط متهم کردند.
در همین راستا بهنام بهراد عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در گفتگو با «شهروند» در ارتباط با اهمیت آموزش پیش از دبستان گفت: امروزه جهان به آموزشهای پیش از دبستان به عنوان نقطهای که میتواند کیفیت آموزشها را ارتقا دهد نگاه میکند.